Femörehuvud

Femörehuvud
Femörehuvud, juli 2013 (annan båt på bilden)

torsdag 22 januari 2015

Aktuell skrovstatus

Skrovet grovskrapades som sagt i höstas med hyfsat resultat. Tjocka lager med blödande bottenfärg avlägsnades med hjälp av kaustiksoda och tapetklister. Det svåra är nu att få bort resterna samt en äldre, hård bottenfärg som syns på babords skrovsida.

Planen är att använda något annat än kaustiksoda denna gång. Dels för att jag inte var helt nöjd med hur mycket den löste upp färgen samt att den frätte rätt bra på huden trots skyddskläder. Istället ska jag använda Lefant Paint Remover som flera har skrivit gott om. Detta ska skrovet penslas in i så fort temperaturen når över 5 grader en längre tid. Det skall helst stå över natten för bästa effekt och då är högre temperatur inte nödvändig. Jag planerar även att plasta in skrovet med byggplast under tiden det verkar för att skydda mot väder.

När det är dags att avlägsna färgen så ska en skrapa användas för det svåra och en hårdare borste för det lättare. Slutligen sköljs allt av med ljummet vatten och schampo. Efter detta ska skrovet repareras där det behövs samt primas med en epoxigrundfärg. Slutligen läggs en hård bottenfärg på. Det kliar i fingrarna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar