Femörehuvud

Femörehuvud
Femörehuvud, juli 2013 (annan båt på bilden)

fredag 14 november 2014

Småfix på båten

Idag tog jag och familjen en dagstur till Femöre. Mest för att titta till båten, ta några mått, småfixa lite samt ta hem delar av träinredningen för omvårdnad över vintern. Presenningen satt bra och höll tätt. Min far har byggt ställningen och den fungerar bra. Det var däremot lite vatten i torrbollen som behövde tömmas.

För att råda bukt på fuktproblem över vinter och vår så placerades en hemmagjord torrboll i båten. Den består av en plasthink och ett durkslag fyllt med kalciumklorid. Kalciumklorid är samma medel som finns i torrbollar men som över disk kan köpas in i större kvantitet än det som finns i en torrboll. På Granngården finns t.ex. 25kg (!) för 139:-, och då använder man kanske 1 kg av detta till en torrboll. Man kan jämföra med SeaSea's Torrbollen Mega för 119:- som då har mindre hink och mindre andel kalciumklorid. Varför inte gå ihop flera i båtklubben på hösten och spara pengar?

Dagen fortsatte med att ta mått på golvet för att eventuellt sätta in en formklippt matta. Mått för solpanel togs även upp men det är klent om ytor på båten för detta. Vet någon om var man kan hitta små solpaneler på 40x50 cm så skriv en kommentar. Mätte även upp diverse hål i instrumentbrädan för vårens elinstallation. Utterns originalreglage har suttit så länge att de ärgat fast, och detta måste åtgärdas/bytas ut för att få en fungerande el. Men mer om detta i ett framtida inlägg.
Dagen avslutades med en promenad till Femörehuvud.

1 kommentar:

  1. Benns har en del solpaneler som kanske kan passa:
    http://www.benns.se/instrumentnav/el-ombord/solpaneler

    SvaraRadera